A zuhanásgátló védőfelszerelésekről

A hegymászás szerelmeseinek és az ipari alpinistáknak elengedhetetlen a megfelelő védőfelszerelés, zuhanásgátló felszerelés használata a magasban.

 

Ezeket a leesés elleni védőfelszereléseket három fő kategóriába soroljuk:

Derékövek: a munkavégzés helyzetét és a mozgástartományt korlátozzák, ezzel megelőzve a leesést. Tetőn és egyéb járműveken történő munkavégzés során javasolt.

Testhevederek: a magasban végzett ipari feladatok során alkalmazott megoldás. Megfelelő előképzettség, szakképzettség esetén használható.

Zuhanásgátló rendszerek: több funkciója is van, a rögzítési pontokhoz biztonságos csatlakoztatással megelőzi a leesést. Amennyiben ez mégis bekövetkezik, a zuhanást ideális esetben minél kisebb energiaátadással, minél rövidebb idő alatt megállítja. A zuhanás után a test megfelelő pozícióban való megtartását is biztosítja, amíg a mentés megtörténik.

Az MVH Shop munkavédelmi ruházattal és eszközökkel foglalkozó cég weboldalán további információ is megtalálható a zuhanás gátló módszerek megfelelő használatáról, illetve minden ehhez szükséges felszerelés is beszerezhető webáruházukban.

Szabó Dénes, ipari alpinista szakértő

Szabó Dénes, OKJ ipari alpinista szakértő

RTLklub híradó riport velünk

Online megjelenés

HVG.hu cikkünket IDE KATTINTVA éri el

Szabó Dénes

Szabó Dénes

OKJ ipari alpinista szakértő

A nehezen megközelíthető helyeken végzendő ipari alpinista munkákban tudok segíteni. Így Neked felesleges kockáztatni!
Szabó Dénes
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com